preskoči na sadržaj

Osnovna škola Selca

 > Naslovnica
vijesti

Dan kravate

Autor: Boris Aračić, 18. 10. 2017. 10:37

Od 18.10.2008. se Dan kravate službeno slavi u Hrvatskoj. Sama riječ kravata dolazi od francuske riječi "croata". Kravata, koja se smatra izvornim hrvatskim proizvodom, raširila se Europom u 17. stoljeću posredstvom hrvatskih vojnika u Tridesetogodišnjem ratu, na kojima je postala prepoznatljiv modni detalj. 

A ovako su naši učenici 2. razreda uredili svoje kravate. 

[više]

Natječaj

Autor: Boris Aračić, 10. 10. 2017. 17:10

OŠ Selca raspisuje natječaj za radno mjesto:

  • učitelj/ica tehničke kulture, neodređeno, nepuno radno vrijeme (8/40 sati tjedno)

Rok za podnošenje prijava je 8 dana od dana objave natječaja.

Prijave se dostavljaju na adresu škole:

Osnovna škola Selca, Šetalište Rajka Štambuka 2, 21425, Selca - otok Brač, s naznakom „ZA NATJEČAJ“. 

Detaljnije o natječaju možete pogledati ovdje.

[više]

Svjetski dan učitelja

Autor: Boris Aračić, 5. 10. 2017. 09:30

Nije znanje znanje znati, već je znanje znanje dati.
 

[više]

Svjetski dan pismenosti

Autor: Boris Aračić, 8. 9. 2017. 10:39

Međunarodni dan pismenosti obilježava se 8. rujna svake godine, a utemeljio ga je UNESCO davne 1967. s ciljem promoviranja važnosti učenja i pismenosti, ali i osvješćivanja javnosti o problemu nepismenosti koji još uvijek pogađa veliki dio svjetskog stanovništva.


Prema posljednjim raspoloživim UNESCO-vim podacima iz 2013., u svijetu je bilo 757 milijuna nepismenih osoba starih 15 i više godina, od čega je 63% bilo žena. Nepismenost je najrasprostranjenija u južnoj i zapadnoj Aziji, gdje živi 51% nepismenog stanovništva.

 

[više]

Besplatne knjige za prvašiće

Autor: Boris Aračić, 4. 9. 2017. 15:22

Besplatni udžbenici svim prvašićima na području Splitsko-dalmatinske županije te svim učenicima bez oba roditelja od 2. do 8. razreda.

Kako ostvariti pravo na besplatne udžbenike pogledajte u videu.

[više]

Idemo u školu!

Autor: Boris Aračić, 4. 9. 2017. 08:00

[više]

Ekskurzija 2017.

Autor: Boris Aračić, 13. 6. 2017. 20:32

U periodu od 29.5. do 2.6. bili smo na ekskurziji. Posjetili smo redom: Nin, Zadar, otok Krk, Roč, Hum, Brijune, Pulu, Višnjan, jamu Baredine, Rovinj, Poreč, Plitvička jezera. Vodili su nas naši razrednici Jelena Marijančević i Michael Šerić. Još uvijek su pod dojmom koliko smo im dobri bili. Budući da riječima ne možemo opisati avanturu našeg dosadašnjeg života, uživajte u našoj foto-galeriji jednako kao što mi uživamo u našim uspomenama.

Vaši sedmaši i osmaši 2016./2017.

[više]

IZLET U ZADAR, NIN I KAUBOJSKI GRAD

Autor: Boris Aračić, 6. 6. 2017. 14:16

U ponedjeljak (29. svibnja) učenici 4. razreda naše škole posjetili su Zadar, Nin i kaubojski grad. Na izletu su bili s učenicima nižih razreda Osnovne škole Bol.


U Splitu su nas je dočekao turistički vodič, te smo autobusom visoke turističke klase krenuli prema Zadru. Po dolasku u Zadar imali smo obilazak grada i njegove povijesne jezgre uz stručno vodstvo lokalnog vodiča. Vidjeli smo Crkvu svetog Donata, Forum, Katedralu svete Stošije, uživali u zvuku Morskih orgulja i ljepoti zadarskog Pozdrava suncu.


Nakon razgledavanja i kraćeg zaustavljanja krenuli smo u Buffalo Bill City, prvi i jedini kaubojski grad u Hrvatskoj. Prva replika kaubojskog gradića iz western filmova dočarala nam je tadašnji način života. Buffalo Bill City ima šerifov ured, Saloon, banku, hotel, muzej Coca-cole, indijansko naselje... Po dolasku imali smo organizirani ručak, nakon kojeg su učenici doživjeli život kauboja na jedan dan.


Za kraj našeg izleta posjetili smo Nin, kraljevski gradić smješten na otočiću u laguni. Posjetili smo crkvicu sv. Križa iz 9.stoljeća, najmanju katedralu na svijetu, vidjeli kip kneza Branimira i prošetali središtem grada. U večernjim satima stigli smo kući puni lijepih iskustava.
Kako nam je bilo pogledajte u fotogaleriji.

[više]

Trećaši u Nacionalnom parku Krka

Autor: Boris Aračić, 2. 6. 2017. 18:42

Naši trećaši su 29. svibnja posjetili NP Krka. Posjetili su manastir Krka - duhovno središte pravoslavnih vjernika gdje su nas ugostili ugodni domaćini.
Kratko su protegnuli nogice i uživali u razgledavanju Roškog slapa. Osim pješačkih staza odlučili su koristiti i vodene te su brodom plovili do Visovca i upoznali franjevački samostan.
Nakon Visovca uputili su se prema najposjećenijem slapu na rijeci Krki - Skradinskom buku. Uživali su u šetnji prelazeći preko staza koje su im omogućavale upoznavanje s florom i faunom rijeke Krke. 
Ispunjeni prirodnim ljepota su na Skradinskom buku kratko prizalogajili.
Puni energije smo nastavili razgledavanjem vodenica - prezentacija mljevenja žita, pranje suknja i kovanje potkova.

Nakon povratka u Split prošetali smo starom gradskom jezgrom i u​​poznali se s ljepotama Dioklecijanove palače.

Zadivljujući ambijent i bogatstvo sadržaja učinili su ovaj izlet uzbudljivim, edukativnim i zanimljivim. Foto-galerija.
 
Uživali su!
 
[više]

Majčin dan

Autor: Boris Aračić, 14. 5. 2017. 08:36

Što učenici 1. razreda naše škole pišu o svojim majkama pogledajte u nastavku članka.

[više]

Održana radionica o brzom učenju i čitanju

Autor: Boris Aračić, 8. 5. 2017. 17:10

U petak, 5. svibnja smo ugostili u našoj školi Dinku Juričić. Dinka trenutačno uređuje gimnazijske čitanke, drži predavanja i radionice o motiviranju, komunikacijskim vještinama i brzome čitanju.

Ovim putem zahvaljujemo Dinki što je našim učenicima otkrila zanimljive i korisne  alate za brzo učenje i čitanje. Želimo našim učenicima da ih što bolje iskoriste u nastavnom procesu!

[više]

Sjajan rezultat na državnom Natjecanju iz hrvatskoga jezika!

Autor: Boris Aračić, 6. 5. 2017. 15:07

Državna razina Natjecanja iz hrvatskoga jezika održala se u Šibeniku 26. – 28. travnja, u OŠ Fausta Vrančića. Iris Stančić je pokazala zavidno znanje i osvojila izvrsno 3. mjestoCijela škola ju je ponosno dočekala uz tortu i cvijeće proslavivši rezultat, a ujedno i njezin rođendan.

Draga Iris, još jednom Ti od srca čestitamo i želimo još puno ovakvih uspjeha!

[više]

Svijet u bojama

Autor: Boris Aračić, 1. 4. 2017. 17:21

Pozivamo sve zainteresirane da posjete izložbu fotografija "Svijet u bojama" koja je u četvrtak, 30.3. otvorena u našoj školi. Izlažu naši učenici, učitelji, svi koji su pokazali interes za fotoradionicu koja se održavala vikend prije izložbe pod vodstvom Sanje Grgić Ćurić. Slike s radionice i otvaranja izložbe možete pogledati ovdjeHvala Foto Hrvatska.

[više]

Kap po kap - slap. Čep po čep - lijek.

Autor: Boris Aračić, 23. 3. 2017. 12:56

Učenici 3. razreda naše škole aktivno sudjeluju u humanitarnoj akciji koju je potaknula Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske. Prikupljanjem plastičnih čepova pomažemo toj udruzi u njenom radu. Priključite se i vi! :)

Kap po kap - slap, čep po čep - lijek.

Akcija se nastavlja. Ne bacajte čepove, donesite ih u školu. Evo trećaša u "moru" čepova!

[više]

Micro:bit

Autor: Boris Aračić, 16. 3. 2017. 18:23

Danas je u našoj školi u sklopu nastave informatike održana prva radionica BBC micro:bita u 5. razredu. Na jedan drugačiji način pristupili smo programiranju, a kako nam je bilo pogledajte u prezentaciji. Svakako nastavljamo dalje :)

 

[više]

Iris Stančić, čestitamo!

Autor: Boris Aračić, 9. 3. 2017. 09:45

Naša učenica Iris Stančić je na županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika, koje se održalo u OŠ Trstenik 6. ožujka, osvojila izvrsno prvo mjesto u kategoriji sedmaši!

Odlična je bila i na županijskom natjecanju iz povijesti održanom 7. ožujka u OŠ Skalice s ostvarenim visokim jedanaestim mjestom.

Čestitamo i mentoricama Mileni Mošić i Milki Mišetić, a našoj Iris želimo puno uspjeha u budućim natjecanjima.

[više]

Maškare, ča mogu maškare ...

Autor: Boris Aračić, 25. 2. 2017. 14:46

mladi knjižničari

[više]

Ekskurzija u Slovačku 2017.

Autor: Boris Aračić, 27. 1. 2017. 12:28

[više]

BRAČ ZA BOŽIĆ UZ PUPOLJKE

Autor: Boris Aračić, 22. 12. 2016. 10:20

Prosinac kao mjesec darivanja, mira i radosti na najbolji se način obilježio u našoj školi. Učenici su sudjelovanjem u nizu humanitarnih božićnih radionica pokazali želju za pomoći djeci u potrebi.

Prva u nizu radionica bila je u organizaciji udruge „Svijet kao cvijet“ na kojoj su učenici suhim filcanjem vune izradili simpatične snjegoviće. Također, učenici svih razreda sa svojim su učiteljicama izrađivali različite božićne ukrase na kreativnim i humanitarnim božićnim radionicama. Pronašlo se tu borića i snjegovića, anđela i ukrašenih šiški, svijećnjaka, božićnih čestitki i ukrasa za bor.

Svi učenički radovi donirani su Udruzi roditelja djece s teškoćama u razvoju „Brački pupoljci“ i prodavani na tradicionalnom sajmu „Brač za Božić uz pupoljke“ održanom u nedjelju (18. prosinca 2016.) u Sutivanu. Radovi naših kreativaca rasprodani su u tren, a ovim putem želimo zahvaliti svim učenicima i učiteljima na sudjelovanju.

Što smo sve radili i kako su izgledali naši radovi na sajmu pogledajte u galeriji.

[više]

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Autor: Boris Aračić, 18. 11. 2016. 08:15

Pogledajte više u našoj galeriji.

[više]

Sportske igre

Autor: Boris Aračić, 11. 6. 2016. 14:30

U našoj školi su se održale sportske igre učenika osnovnih škola otoka Brača. Ekipe naše škole su bile odlične; učenici su osvojili 1. mjesto u nogometu, a naše učenice su osvojile 2. mjesto u rukometu. Bravo!

[više]

PRIMANJE U SLOVAČKOM VELEPOSLANSTVU U ZAGREBU

Autor: Boris Aračić, 31. 5. 2016. 10:32

Dana 6. svibnja 2016. godine slovački veleposlanik u Republici Hrvatskoj, njegova ekselencija Juraj Priputen upriličio je u svojoj rezidenciji u Zagrebu prijem za službene predstavnike gradova i općina iz  Republike Slovačke i Republike Hrvatske najznačajnijih za život i djelo velikoga slovačkog književnika Martina Kukučina.

Ovom prigodom okupili su se bivši i aktualni gradonačelnici i načelnici Revuce, Jasenove, Donjeg Kubina, Zazrive, Pakraca Lipika i Selaca.

[više]

Naši hrabri vatrogasci

Autor: Boris Aračić, 3. 10. 2013. 12:52

Naši hrabri vatrogasci

 

Ljudi moji, što je to,

na igralištu gori auto!

I šumski požar pravi

prijetio je našoj travi!

 

Djeca su u šoku

jer je vatra ugašena u rekordnom roku!

Kada hrabri selački momci dođu,

sve vatrene opasnosti prođu!

 

Vatrogasci vatru gase

i sve ljude spase!

Što vodom, što pjenom,

sve požare ugase od jednom!

 

Kada se sirene oglasi zvuk,

zabrinut je cijeli puk!

No, straha nema tu 

jer DVD Selca nas čuvaju!

 

Hvala momci na nesebičnoj hrabrosti,

a vatropalcima neka Bog oprosti!

 

3. razred

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


Vrijeme


 

 

 
Zrnca mudrosti

"Nema knjige, a da se u njoj nešto dobro ne nađe."

Miguel de Cervantes  

 
Kalendar
« Srpanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

 
Korisni linkovi


 
Anketa
Koje polugodište unutar školske godine vam je draže? 
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 2. 2012.

Ukupno: 49503
Ovaj mjesec: 1145
Ovaj tjedan: 125
Danas: 25
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Osnovna škola Selca / Šetalište Rajka Štambuka 2 , HR-21425 Selca / os-selca.skole.hr / ured@os-selca.skole.hr
preskoči na navigaciju