preskoči na sadržaj

Osnovna škola Selca

 > Naslovnica
vijesti

DAN SREDNJIH ŠKOLA SDŽ

Autor: Dragana Trutanić, 20. 5. 2022. 08:57

Dragi osmaši,

Splitsko dalmatinska županija - Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport i ove godine organizira manifestaciju pod nazivom Dan srednjih škola Splitsko dalmatinske županije, te Vas pozivamo da se svakako uključite u program ovogodišnje manifestacije.

''Dan srednjih škola Splitsko dalmatinske županije'' održat će se u subotu, 28. svibnja 2022.godine u Splitu, na Trgu Gaje Bulata - Kazališni trg odnosno na platou ispred zgrade splitskog Hrvatskog narodnog kazališta - Split, u vremenu od 9:00 do l4:00 sati.

 [više]

OBILJEŽAVANJE DANA ŠKOLE

Autor: Dragana Trutanić, 19. 5. 2022. 14:24

Dragi učenici, roditelji i učitelji,

dana 20. svibnja 2022., u petak obilježit ćemo DAN ŠKOLE organiziranim odlaskom svih učenika u uvalu Rasotica.

Niže je naveden plan i program puta (kliknite ''više'').

Želimo vam predivno proveden dan i sretan put!

 

 [više]

Proljetni praznici

Autor: Dragana Trutanić, 13. 4. 2022. 10:30

Poštovani učenici i roditelji, 

proljetni odmor za učenika počinje 14. travnja, s završava 22. travnja 2022. godine.

Na nastavu se učenici vraćaju u ponedjeljak 25. travnja 2022. godine.

Želimo svima ugodne proljetne praznike!

 [više]

Uskrsna čestitka

Autor: Dragana Trutanić, 16. 4. 2022. 17:42

 [više]

JAVNI POZIV (organizacija višednevne izvanučionične nastave)

Autor: Dragana Trutanić, 12. 4. 2022. 10:36

Poštovani zainteresirani,

na sljedećoj poveznici pronaći ćete Obrazac poziva za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave učenika 6. razreda (broj poziva 2/2022)

http://os-selca.skole.hr/javni_poziv_za_organizaciju_vi_ednevne_izvanu_ioni_ke_nastave

 

 [više]

POVRATAK NA VRIJEME PRIJE PANDEMIJE COVID-19

Autor: Dragana Trutanić, 11. 4. 2022. 08:40

Poštovani kolege, roditelji i draga djeco

prenosimo vam obavijest Ministarstva znanosti i obrazovanja o ukidanju svih epidemioloških mjera i preporuka za odgojno-obrazovne ustanove osim osnovnih (čišćenje, pranje ruku, provjetravanje).

Dakle, odgojno obrazovni rad i nastava se organiziraju kao u vremenu prije pandemije COVID-19.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je preporuke za ukidanje dosadašnjih epidemioloških mjera i preporuka u odgojno-obrazovnim ustnovama tijekom pandemije COVID-19 koje su dostupne na sljedećoj poveznici:

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2021/11/Preporuke-za-sve-odgojno-obrazovne-ustanove-od-pred%C5%A1kolskog-uzrasta-do-visokog-obrazovanja-uklju%C4%8Duju%C4%87i-u%C4%8Deni%C4%8Dke-i-studentske-domove.pdf

Zahvaljujemo svima koji su doprinijeli očuvanju zdravlja i sigurnosti naše djece i učenika, te izražavamo nadu da je vrijeme borbe sa pandemijom iza nas.

S poštovanjem!

 [više]

Primjena modela ukidanja samoizolacija uz provođenje dobrovoljnog samotestiranja učenika

Autor: Dragana Trutanić, 17. 3. 2022. 09:52

Poštovani roditelji,

ovim putem Vas obaviještavamo kako je od petka, 18. ožujka 2022. potrebno provoditi mjeru dobrovoljnog samotestiranja učenika podijeljenim brzim antigenskim testovima samo u slučaju pojave pozitivnog rezultata testa na SARS-COV-2 u razrednom odjelu.

I dalje ostaje na snazi odluka o NE NOŠENJU maski u razredima, ali potrebno ju je staviti kad se učenici kreću školskim hodnicima.

Sa željom da i dalje nastavimo u ovako pozitivnom duhu i dobroj epidemiološkoj situaciji, srdačno Vas pozdravljam!

Ravnatelj OŠ Selca: Ivica Škrpaca, prof.

 [više]

JAVNI POZIV

Autor: Dragana Trutanić, 17. 2. 2022. 13:22

Osnovna škola Selca raspisuje Javni poziv za prikupljanje ponuda za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave, te poziva sve zainteresirane agencije da se odazovu Javnom pozivu.

Sve pojedinosti i Obrazac poziva mogu se pronaći na sljedećoj poveznici

http://os-selca.skole.hr/javni_poziv_za_organizaciju_vi_ednevne_izvanu_ioni_ke_nastave

 [više]

OBAVIJEST O MJERI SAMOTESTIRANJA UČENIKA RADI UKIDANJA SAMOIZOLACIJE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Dragana Trutanić, 11. 2. 2022. 08:54

Poštovani roditelji,

prema uputama MZO od ponedjeljka 14.2.2022. počinje mjera samotestiranja učenika. Provođenjem mjere samotestiranja ukinula bi se obveza samoizolacije učenika koji su bili u kontaktu s Covid-pozitivnom osobom, a nemaju simptome bolesti.

Samotestiranje sa SARS-CoV-2 brzim antigenskim testovima je dobrovoljno i ​​besplatno i obavlja se jednom tjedno. Preporuka je da se učenici samotestiraju ponedjeljkom prije nastave (ili nedjeljom prije spavanja) te da potom prijavite samo pozitivne rezultate testiranja razredniku/ci.

Ukoliko ne želite da Vaše dijete provodi mjeru samotestiranja sa SARS-CoV-2 brzim antigenskim testovima, molimo Vas da ispunite obrazac/izjavu, koju će Vaše dijete donijeti danas kući te ju potpisanu treba vratititi u ponedjeljak 14.2.2022. razredniku/ci.

U slučaju pristanka (a smatra se da roditelj pristaje ukoliko ne potpiše navedenu IZJAVU), bit će Vam dostavljena dva SARS-CoV-2 brza antigenska testa za provođenje mjere samotestiranja u ponedjeljak 14.2.2022. te u ponedjeljak 28.2.2022.

Važno je naglasiti da prema uputama proizvođača nije uputno da učenici mlađi od 16 godina provode samotestiranje bez nadzora ili pomoći odraslih osoba.

U prilogu su upute Ministarstva znanosti i obrazovanja koje molimo da pročitate, bez obzira na Vašu odluku. Također prilažemo i upute za uporabu testa.

Na sljedećoj poveznici možete pogledati video o samotestiranju koji je pripremio Hrvatski zavod za javno zdravstvo:

https://www.youtube.com/watch?v=ZU2N_cq1j-0

S poštovanjem,

ravnatelj Ivica Škrpaca, prof.

 [više]

Upis djece u prvi razred osnovne škole na području Splitsko-dalmatinske županije za školsku godinu 2022./2023. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Dragana Trutanić, 1. 2. 2022. 10:23

                         

 

Prijava djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole u šk. god. 2022./2023. provodit će se elektronskim putem na obrascu PRIJAVA za predupis koji će biti aktivan u periodu od 7. do 17. veljače 2022.

Molimo roditelje da u navedenom razdoblju ispune Prijavni obrazac koji se nalazi na linku.

Nakon obavljene prijave djeteta u pripadajuću školu, roditelj NISU obavezni javljati se Školi kako bi se dogovorili o terminima testiranja. Roditelji odnosno staratelj će o terminima testiranja biti obaviješten putem predškolske ustanove.

Postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole provodi se u Osnovnoj školi Selca u razdoblju od 31. ožujka do 15. lipnja 2022. Iznimno, ako se radi o djeci s već utvrđenim teškoćama u razvoju mogu pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja u vremenu od 1. veljače do 15. travnja kako bi im se pravovremeno odredila programska i profesionalna potpora.

Školski obveznici su:

  • djeca rođena od 1. travnja 2015. do 31. ožujka 2016. godine
  • djeca kojima je za šk. godinu 2021./22. rješenjem odgođen upis u 1. razred osnovne škole
  • iznimno u prvi razred osnovne škole mogu se upisati i djeca rođena od 1. travnja 2016. godine do 31. prosinca 2016. godine za koju roditelji odnosno staratelji žele ostvariti pravo na prijevremeni upis u prvi razred osnovne škole.

Za prijevremeni upis u prvi razred osnovne škole, roditelj odnosno staratelj osim prijave online podnosi zahtjev Upravnom odjelu na Obrascu 6 najkasnije do 31. ožujka 2022. godine. Također, u obvezi je Školi prilikom dogovora o testiranju dostaviti  mišljenje stručnog tima predškolske ustanove o psihofizičkom stanju djeteta.

Za privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred (djeca sa težim oštećenjem zdravlja), roditelj odnosno staratelj podnosi zahtjev Upravnom odjelu na priloženom obrascu 6. Uz zahtjev prilaže i medicinsku dokumentaciju.

Zahtjeve za prijevremeni upis u prvi razred i privremeno oslobađanje od upisa u 1. razred osnovne škole upućuje se na adresu: Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Ispostava Supetar, Mladena Vodanovića 27, 21 400 Supetar.

Za odgodu upisa za šk.god 2022./2023. ne podnosi se zahtjev već je potrebno u prijavi online označiti: „najava za odgodu upisa“.

 [više]

Obavijest o prelasku pojedinih razreda na Model C (nastava na daljinu) Vijest ima dokument u privitku

Autor: Dragana Trutanić, 19. 1. 2022. 11:31

Poštovani učenici, roditelji i kolege

u prilogu ove obavijesti pronaći ćete Odluke o prelasku na model C - nastava na daljinu

za prvi, peti, šesti i sedmi razred.

Molimo, obratite pozornost na datum povratka učenika u školu jer je trajanje praćenja nastave od kuće drugačije određeno za pojedini razred.

Ostanite nam zdravi!

Tajništvo

 [više]

Obavijest: početak drugog obrazovnog razdoblja

Autor: Dragana Trutanić, 7. 1. 2022. 21:41

Dragi učenici i roditelji! Početak drugog obrazovnog razdoblja je u ponedjeljak, 10. siječnja 2022. godine. Nastava će se održavati u školi u uobičajenom vremenu i uz pridržavanje epidemioloških mjera, kao i do sada. Veselimo se povratku u školske klupe! Svim učenicima želimo uspješan početak drugog obrazovnog razdoblja! Ravnatelj, Ivica Škrpaca  [više]

Božićna čestitka

Autor: Dragana Trutanić, 24. 12. 2021. 12:35

 [više]

ONLINE NASTAVA ZA UČENIKE DRUGOG RAZREDA

Autor: Dragana Trutanić, 6. 12. 2021. 12:31

Poštovani roditelji i dragi učenici drugog razreda OŠ Selca,

obzirom na izrečene mjere samoizolacije učenicima 2.razreda, odlučeno je da će se nastava za taj razred od 7.12. do 16.12.2021.godine održavati na daljinu (ONLINE).

Ostanite nam zdravi i vidimo se u školi u petak 17.12.

Tajništvo

 [više]

NENASTAVNI DAN

Autor: Dragana Trutanić, 17. 11. 2021. 12:30

Dragi učenici, roditelji i kolege

obavještavamo vas da će u našoj školi PETAK 19.11.2021. biti nenastavni dan, što znači da se taj dan neće održavati nastava.

Želimo vam ugodan odmor i vidimo se u ponedjeljak!

Tajništvo

 [više]

OBAVIJEST O IZVOĐENJU NASTAVE

Autor: Dragana Trutanić, 5. 11. 2021. 19:45

Dragi učenici, roditelji i kolege,

obavještavamo Vas kako je Stožer Civilne zaštite u Splitsko-dalmatinskoj županiji donio zaključak da se nastava od 8. studenoga 2021. provodi po Modelu A - nastava u školi, uz striktno pridržavanje svih Uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 koje je izdao HZJZ.

Veselimo se povratku u školske klupe!

Srdačan pozdrav želi vam Tajništvo!

 [više]

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE 2021.

Autor: Dragana Trutanić, 1. 11. 2021. 16:09

Dani kruha i dani zahvalnosti za plodove zemlje obilježeni su, već tradicionalno, u listopadu i u našoj školi.

Prekrasan ambijent novouređenog parka Tolstoj u neposrednoj blizini naše škole iskoristili smo za susret na otvorenom svih učenika i djelatnika Škole.

Kroz prigodne riječi, molitvu i blagoslov zahvaljivali smo na svim darovima, plodovima, radostima koji su nam tijekom godine bili podareni. Kratak program obogatili su naši učenici otpjevanim prigodnim pjesmama uz vodstva svojih učiteljica.

Prekrasne prizore pokušali smo dočarati kroz galeriju slika koju možete pogledati na linku

http://os-selca.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=47

 

 [više]

ORGANIZACIJA NASTAVE 4. I 5.11.2021. GODINE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Šćepanović, 28. 10. 2021. 12:07

Poštovani učenici, roditelji i kolege,

prema naputku Stožera civilne zaštite donesena je odluka o promjeni modela izvođenja nastave iz modela ''A'' u model ''C'' što znači prelazak na online nastavu.

Detalje možete pročitati u priloženom dopisu.

Lijepi pozdrav Vam želi Tajništvo škole

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA - POVRAT UDŽBENIKA!

Autor: Karmela Šegvić, 10. 6. 2021. 12:39

 [više]

Odluka o imenovanju članova Školskog odbora iz reda učitelja i stručnih suradnika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Karmela Šegvić, 21. 5. 2021. 13:05

 [više]

Odluka o imenovanju predstavnika radnika članom Školskog odbora Vijest ima dokument u privitku

Autor: Karmela Šegvić, 12. 5. 2021. 12:12

Poštovani,

 

U privitku je odluka izbornog odbora o imenovanju radnika članom Školskog odbora.

Lp, Tajništvo

 [više]

Zapisnik o konačnim rezultatima izbora za predstavnika radnika u Školski odbor Vijest ima dokument u privitku

Autor: Karmela Šegvić, 12. 5. 2021. 12:09

Poštovani,

U privitku je zapisnik o konačnim rezultatima izbora za predstavnika radnika u Školski odbor.

 

Lp, Tajništvo

 [više]

Zapisnik o prethodnim rezultatima izbora za predstavnika radnika u Školski odbor Vijest ima dokument u privitku

Autor: Karmela Šegvić, 7. 5. 2021. 12:53

 [više]

OBAVIJEST O UKIDANJU ONLINE NASTAVE OD 10.5.2021! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Karmela Šegvić, 6. 5. 2021. 13:03

Poštovani učenici, roditelji, kolege

Prema naputku pročelnika Đonlića proslijeđujemo Odluku Stožera civilne zaštite  Splitsko dalmatinske županije  prema kojoj se od 10. svibnja 2021. godine nalaže održavanje nastave u osnovnim i srednjim školama u Splitsko dalmatinskoj županiji  nesmetano na način da 

- za sve učenike bez iznimke od 1.-8. razreda osnovne škole - nastava će se izvoditi po modelu A- u školi

 

Detaljnije možete pročitati u privitku.

Srdačan pozdrav,

Tajništvo škole

 [više]

Obavijest o produljenju online nastave! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Karmela Šegvić, 1. 5. 2021. 21:02

Poštovani učenici, roditelji, kolege

Prema naputku pročelnika, a po odluci Stožera civilne zaštite u Splitsko- dalmatinskoj županiji  nastava će se u periodu od 3.svibnja do 7. svibnja održavati 

- za učenike od 1.-4. razreda po modelu A, odnosno u školi

- a za učenike od 5.-8. razreda po modelu C, odnosno online.

Detaljnije možete pročitati u odluci koja je u privitku.

Srdačan pozdrav, 

Tajništvo 

 [više]

Popis birača na izborima za predstavnika radnika u Školski odbor Vijest ima dokument u privitku

Autor: Karmela Šegvić, 29. 4. 2021. 08:54

 [više]

Odluka o provođenju izbora predstavnika radnika u Školski odbor Vijest ima dokument u privitku

Autor: Karmela Šegvić, 27. 4. 2021. 14:36

Poštovani, 

u privitku je Odluka o provođenju izbora predstavnika radnika u Školski odbor.

 [više]

Zapisnik sa prve sjednice Izbornog odbora Vijest ima dokument u privitku

Autor: Karmela Šegvić, 27. 4. 2021. 14:25

Poštovani, 

U privitku se nalazi zapsinik sa prve sjednice Izbornog odbora održan 23. travnja ( petak).

 [više]

PRODUŽENJE ONLINE NASTAVE- OBAVIJEST Vijest ima dokument u privitku

Autor: Karmela Šegvić, 23. 4. 2021. 10:02

Poštovani učenici, roditelji, kolege

Prema naputku pročelnika Tomislava Đonlića dostavljena nam je  Odluka stožera civilne zaštite. Prema istoj nastava će se u periodu od 26.-30. travnja 

- za učenike od 1.-4. razreda odvijati po modelu A - u školi

- za učenike od 5.-8. razreda odvijati po modelu C- online

Dakle, odluka se produžava za navedeno razdoblje.

Detaljnije možete pročitati u privitku.

Srdačan pozdrav, Tajništvo

 [više]

Književno stvaralaštvo mladih otoka Brača Vijest ima dokument u privitku

Autor: Karmela Šegvić, 22. 4. 2021. 12:39

Poštovani, 

Ranije objavljen natječaj Književno stvaralaštvo mladih otoka Brača u povodu 25 Nazorovih dana produžen je do 30. travnja 2021. godine.

Više o tome možete pročitati u prilogu.

 

Lp, Tajništvo

 [više]

Poziv za sjednicu Izbornog odbora Vijest ima dokument u privitku

Autor: Karmela Šegvić, 22. 4. 2021. 11:50

Poštovani,

U pritivku je Poziv za sjednicu izbornog odbora.

 [više]

Odluka o imenovanju Izbornog odbora Vijest ima dokument u privitku

Autor: Karmela Šegvić, 22. 4. 2021. 11:44

Poštovani, 

U privitku je odluka o imenovanju Izbornog odbora Osnovne škole Selca.

 [više]

Zapisnik s prvog Skupa radnika održanog 19. travnja 2021. godine Vijest ima dokument u privitku

Autor: Karmela Šegvić, 22. 4. 2021. 11:39

 [više]

ORGANIZACIJA NASTAVE U RAZDOBLJU OD 19. TRAVNJA DO 23.TRAVNJA 2021. GODINE - OBAVIJEST Vijest ima dokument u privitku

Autor: Karmela Šegvić, 16. 4. 2021. 09:51

Poštovani  učenici, roditelji i  kolege

Prema naputku Stožera civline zaštite  postojeća odluka o održavanju nastave online produžava se što znači da će se nastava za 

- za učenike od 1.-4. razreda odvijati po modelu A, odnosno u školi, a 

- za učenike od 5.-8. razreda odvijati po modelu C, odnosno online.

Detaljnije možete pročitati u dopisu.

Srdačan pozdrav, Tajništvo 

 [više]

KNJIŽEVNO STVARALAŠTVO MLADIH OTOKA BRAČA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Karmela Šegvić, 16. 4. 2021. 09:42

Pošovani,

U povodu 25 Nazorovih dana Osnovna škola Postira po prvi put raspisuje natječaj za KNJIŽEVNO STVARLAŠTVO MLADIH OTOKA BRAČA. Na natječaj se mogu javiti mladi autori u dobi do 34. godine na dan zatvaranja samoga natječaja, a koji žive ili su porijeklom s otoka Brača.

Uvjete natječaja možete pogledati u dokumentu koji se nalazi u prilogu.

 

 

Lp, Tajništvo

 [više]

ORGANIZACIJA NASTAVE U RAZDOBLJU OD 12. TRAVNJA DO 17. TRAVNJA 2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Karmela Šegvić, 9. 4. 2021. 20:56

Poštovani učenici i roditelji

Prema naputku pročelnika Tomislava Đonlića nastava će se u razdoblju od 12.-17. travnja 2021.odvijati

-   za učenike od 1-4 razreda odvijati po modelu A, odnosno u školi,

-    a za učenike od 5.-8. razreda prema modelu C, odnosno online.

Detaljnije možete pročitati u dopisu.

Lijep pozdrav, Tajništvo škole

 

 

 

 [više]

Poziv na skup radnika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Karmela Šegvić, 2. 4. 2021. 13:28

Poštovani,

U privitku je poziv na skup radnika.

 

Lp, Tajništvo

 [više]

Prijedlog za izbor predstavnika u Školski odbor Vijest ima dokument u privitku

Autor: Karmela Šegvić, 1. 4. 2021. 22:02

Poštovani,

U privitku je prijedlog za izbor predstavnika u Školski odbor. Budući da Radničko vijeće nije formirano ovo je prvi korak k tome.

Pratite naše daljnje obavijesti na web stranici.

 

Lp, Tajništvo

 [više]

Organizacija nastave u razdoblju od 22. ožujka 2021. do 02. travnja 2021 Vijest ima dokument u privitku

Autor: Karmela Šegvić, 19. 3. 2021. 12:00

Dragi roditelji i učenici

U privitku je obavijest Splitsko dalmatinske županije o organizaciji nastave u razdoblju od 22.3.2021.- 2.4.2021. 

Ono što je bitno naglasiti je da će svi učenici osnovnih škola nastaviti pohađati nastavu po modelu "A" što znači da će se nastava izvoditi u školi.

 

Lp, Tajništvo škole

 [više]

ORGANIZACIJA NASTAVE OD 1. - 15. VELJAČE 2021. GODINE

Autor: Karmela Šegvić, 29. 1. 2021. 09:12

Dragi učenici i roditelji,

sukladno uputi Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport pri Županiji Splitsko-dalmatinskoj (KLASA: 602-01/20-01/0154, URBROJ: 2181/1-08-21-5) od dana 28. siječnja 2021. godine, a vezano za organizaciju nastave u osnovnim i srednjim školama SDŽ u razdoblju od 1. veljače 2021. do 15. veljače 2021., ovim Vas putem obavještavamo sljedeće:

- Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije 28. siječnja 2021. godine donio je uputu kojom se nalaže održavanje nastave u osnovnim školama u SDŽ u razdoblju od 1. veljače 2021. do 15. veljače 2021. godine kako slijedi:

- za učenike 1. do 8. razreda osnovne škole nastava će se izvoditi u školi - model A

Želimo vam sreću u nastavku rada!

Ivica Škrpaca, ravnatelj

 [više]

"Brini o sebi - budi dobro - proŽIVI Covid" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Karmela Šegvić, 27. 1. 2021. 12:27

Vrijeme u kojem dominiraju epidemiološke mjere uzrokovane koronavirusom za sve nas prilično je teško. Dotadašnja svakodnevica i rutina u značajnoj se mjeri promijenila: ne možemo viđati prijatelje, voditi svoje živote onako kako bismo htjeli, zabavljati se... Sve su to nove i neočekivane promjene s kojima se ponekad teško nosimo. Postavlja se pitanje - kako upravljati stresom ili osjećajem zabrinutosti zbog neočekivanih promjena?
 
Odgovore pokušajte pronaći u brošuri Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade "Brini o sebi - budi dobro - proŽIVI Covid", a otvorene su i linije za savjetovanje mladih. 
 
 [više]

Upute MZO-a za učitelje - nastava na daljinu

Autor: Karmela Šegvić, 21. 1. 2021. 12:58

Ovim putem vas želimo još jednom podsjetiti kako su na mrežnoj stranici https://i-nastava.gov.hr/  objavljeni materijali te ostale važne informacije za provođenje nastave na daljinu te se na taj način osigurava podrška nastavnicima s ciljem da svi sadržaji i učenje budu dostupni i njima i svim učenicima. 

Na poveznici https://i-nastava.gov.hr/videolekcije-11/11  objavljivat će se videolekcije za sve nastavne predmete koji se poučavaju u predmetnoj nastavi u osnovnoj školi i gimnazijama. Videolekcije su, po tjednima i temama, usklađene s temama koje se nalaze u okvirnim godišnjim izvedbenim kurikulima za svaki nastavni predmet. Materijali za srednje strukovne škole dostupni su na stranicama Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (https://nastava.asoo.hr/).

 Također, na Loomenu su otvoreni I-predmeti za svaki nastavni predmet te učitelji na njima mogu preuzimati sadržaje namijenjene nastavi na daljinu i razmjenjivati svoja iskustva te postavljati pitanja voditeljima i koordinatorima skupina koje izrađuju video lekcije. Ovdje je također osigurana podrška učiteljima i učenicima s teškoćama i darovitim učenicima.  

MZO

 
 [više]

PRAVILA PONAŠANJA U VIRTUALNOJ UČIONICI Vijest ima dokument u privitku

Autor: Karmela Šegvić, 20. 1. 2021. 14:51

Dragi učenici i roditelji,

u privitku su pravila ponašanja u virtualnoj učionici te vas molimo da navedeno detaljno pročitate.

 [više]

Početak drugog obrazovnog razdoblja *obavijest za učenike i roditelje*

Autor: Karmela Šegvić, 16. 1. 2021. 17:27

Poštovani učenici i roditelji,

U ponedjeljak, 18.siječnja, početak je drugog obrazovnog razdoblja u tekućoj školskoj godini.
Sukladno Uputi Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Ministarstva znanosti i obrazovanja nastava za učenike razredne nastave (1. - 4. razreda) održavat će se uživo - model A, a za učenike predmetne nastave (5. - 8. razreda) na daljinu - model C.                                    Predviđeno trajanje nastave na daljinu je dva tjedna.

Početak nastave za učenike razredne nastave je prema uobičajenom rasporedu.

Nastava za učenike predmetne nastave održavat će se u jutarnjoj smjeni u realnom vremenu prema redovitom rasporedu putem sustava Microsoft Yammer. Početak nastave je u 08:15h.

Prijevoz za učenike je organiziran prema redovitom rasporedu.

Detaljne upute i pravila učenici će dobiti od razrednika i predmetnih nastavnika.

Svim učenicima želimo uspješan početak drugog obrazovnog razdoblja!

Ivica Škrpaca, ravnatelj

 [više]

KREATIVNOST I BLAGDANI

Autor: Karmela Šegvić, 30. 12. 2020. 10:19

Pogledajte video uratke naših učiteljica i učenika/ca na slijedećim linkovima:

Link 1

Link 2

 [više]

SRETAN BOŽIĆ I NOVA GODINA!

Autor: Karmela Šegvić, 23. 12. 2020. 13:58

 [više]

DNA – molekula života u jezgrama naših stanica

Autor: Karmela Šegvić, 6. 12. 2020. 21:39

Zašto se DNA naziva molekulom života, koja je tajna skrivena u njoj?

Njezina građa: oblik dvostruke uzvojnice između kojih su parovi baza, sadržava sve informacije o našem nasljeđu i našoj budućnosti. Parove baza koje povezuju dva lanca molekule DNA, možemo usporediti s prečkama ljestava. Svaka se prečka sastoji od parova baza adenin - timin (A-T), ili citozin- gvanin (C-G). To je genetski kod koji se sastoji od ukupno tri milijarde prečaka, a to je formula ljudskog bića, nju prenosimo na svoju djecu.

Sve molekula DNA pohranjuju nasljednu uputu, a bjelančevine omogućuju ostvarenje upute. Drugim riječima, geni stvaraju bjelančevine, a bjelančevine stvaraju nas.

U izradi te čudesne molekule koja otkriva tajnu života u jezgrama naših stanica okušali su se i naši osmaši.  U sklopu projektnog zadatka, model molekule DNA izrađivali su učenici osmog razreda vezano uz nastavnu temu o nasljeđivanju. Za izradu modela prema uputama nastavnice koristili su sve što im se našlo pri ruci od materijala kod kuće te su zbog toga i njihovi modeli bili originalni i maštoviti. Koristili su stiropor, žice, drvene daske, slamke, čačkalice, loptice, plastelin i dr. Nakon što su izradili svoje modele, učenici su ih međusobno uspoređivali, a zatim i prezentirali. Koristeći svoj model svaki je učenik samostalno opisao građu molekule DNA, objasnio njezinu ulogu i povezao je s nasljeđivanjem i diobama stanica. Za kraj od svih modela molekula DNA učenici su napravili izložbu, njihovi modeli privukli su pažnju od najmlađih učenika do nastavnika, a njihove radove možete pogledati u fotogaleriji.

Profesorica biologije i kemije, Stjepana Fistanić

 [više]

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE DOMOVINSKOG RATA I DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE

Autor: Karmela Šegvić, 19. 11. 2020. 09:40

Obilježili smo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 18. studenog 2020.

Pogledajte video na Youtube kanalu naše škole na linku

Također pogledaj kreativni uradak na linku.

 [više]

POMOĆ EPIDEMIOLOZIMA I ŠKOLSKIM LIJEČNICIMA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Karmela Šegvić, 28. 10. 2020. 11:39

Poštovane kolegice i kolege, poštovani roditelji, dragi učenici,

   u prilogu ove obavijesti nalazi se:

 - obavijest Ministarstva vezano uz podršku epidemiolozima i školskim liječnicima u kontaktiranju roditelja djece koja trebaju ići u karantenu/samoizolaciju

- dopis Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (KLASA: 501-05/20-15/2, URBROJ: 381-15-150-20-392) od 23. listopada 2020. godine

- obrazac pisma za roditelje.

U navedenim dokumentima se, uz detaljne upute, preporuča upravi škole da pomogne epidemiologu i/ili školskom liječniku u kontaktiranju roditelja djece koja su bila izložena infekciji. Po navedenom, molim za odgovorno ponašanje i pomoć ukoliko se pojavi sumnja na infekciju virusom COVID-19.

Vjerujem kako će epidemiološke mjere koje se provode u školi, ali isto tako i ponašanje učenika i njihovih roditelja te učitelja van školske ustanove, pridonijeti tome da takvih slučajeva bude što je moguće manje.

S poštovanjem,

 [više]

JESEN U NAŠOJ ŠKOLI

Autor: Karmela Šegvić, 21. 10. 2020. 10:15

Naše vrijedne učiteljice Milena i Daniela i knjižničarka Ana donijele su jesen u školu.

Predivan rad možete vidjeti na slikama.

 

 [više]

**DETALJNE UPUTE - POČETAK NASTAVE 7.9.2020.** Vijest ima dokument u privitku

Autor: Karmela Šegvić, 4. 9. 2020. 12:08

Poštovani roditelji,

u privitku su detaljne upute o početku nastave u ponedjeljak, 7.9.2020.

Odabrani model u našoj školi je model A što znači da nastava počinje za SVE učenike škole.

Molimo vas da DETALJNO pročitate upute te ste obvezni po njima postupati, a u svrhu zaštite učenika, zaposlenika i svih vas. 

U ponedjeljak će na klupama učenike dočekati dvije medicinske maske (one su za jednokratnu upotrebu samo za ponedjeljak). U utorak će ih dočekati po dvije pamučne maske koje su perive i višekratno upotrebljive.

Učenicima i učiteljima želimo sretan početak nastavne godine!

 

 [više]

UPUTE NZJZ - POLAZAK U ŠKOLU Vijest ima dokument u privitku

Autor: Karmela Šegvić, 31. 8. 2020. 12:47

Poštovani,

u privitku su upute NZJZ ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19 VEZANO ZA RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021.  

Molimo roditelje da iste pročitaju i da prate web stranicu Škole jer će uskoro ovdje biti svi točni podaci i upute koje se odnose na početak nastavne godine.

Srdačan pozdrav

 

 [više]

Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Karmela Šegvić, 3. 4. 2020. 14:08

U privitku su Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu za učitelje, nastavnike i profesore, ali dijelom i za roditelje/staratelje i učenike te dodatni materijali vezani uz provedbu postupka vrednovanja i ocjenjivanja tijekom održavanja nastave na daljinu.

Navedeno možete pronaći i na mrežnim stranicama Škole za život.

 [više]

VIRTUALNA UČIONICA I ZBORNICA

Autor: Karmela Šegvić, 14. 3. 2020. 15:31

UPUTE:

  1. Logirati se na  https://office365.skole.hr/default/login sa @skole.hr adresom i prihvatiti uvjete korištenja. (Dugme se nalazi na dnu stranice)
  2. Otići na stranicu https://www.yammer.com/o365.skole.hr/?show_login=true
  3. Otići na poveznice kraj razreda kojemu pripadate ili kojima predajete u tablici ispod te kliknite na „Join“ za pridruživanje u grupu.

Nakon što pošaljete zahtjev za prijem u grupu ubrzo ćete biti primljeni.

Svi učitelji moraju ući u grupu „Virtualna zbornica OŠ Selca“

Više o Yammer servisu pogledajte na sljedećoj poveznici: https://www.carnet.hr/wp-content/uploads/2020/03/CARNET_Upute_Yammer.pdf

 [više]

OBAVIJEST O NATJEČAJIMA ZA ZASNIVANJE RADNOG ODNOSA

Autor: Karmela Šegvić, 17. 10. 2019. 12:19

Poštovani/e,

svi natječaji i informacije o provedbi natječaja, testiranjima i razultatima natječaja, a prema Pravilniku o postupku zapošljavanja te procjeni i vrednovanju kandidata za zapošljavanje Osnovna škole Selca, bit će u posebnoj mapi koja se nalazi na vrhu web stranice imenom "NATJEČAJI"

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Vrijeme


 

 

Zrnca mudrosti

"Tko želi nešto naučiti, naći će način; tko ne želi, naći će izliku."

Pablo Picasso  

Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Anketa
Koje polugodište unutar školske godine vam je draže?Oglasna ploča
Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 2. 2012.

Ukupno: 124960
Ovaj mjesec: 758
Ovaj tjedan: 194
Danas: 11
CMS za škole logo
Osnovna škola Selca / Šetalište Rajka Štambuka 2 , HR-21425 Selca / os-selca.skole.hr / ured@os-selca.skole.hr
preskoči na navigaciju